Open Joodse Huizen

Nieuw in Wageningen: dubbelprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet 

Het dubbelprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet vindt met ingang van 2018 ook plaats in Wageningen. Het zijn kleinschalige bijeenkomsten om te herinneren en te herdenken.

Het lokale verzet en het lokale (Joodse) leven van voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog staan centraal. Op plekken waar de geschiedenis zich afspeelde vertellen vroegere bewoners, getuigen, nazaten, oude en nieuwe buurtgenoten, kenners en belangstellenden persoonlijke verhalen over vervolging, verzet en bevrijding. Wat gebeurde er bijvoorbeeld in de Wolfswaard? En in Haagsteeg 5? En in …?

Iedereen is welkom om te luisteren, indrukken te delen en samen te herdenken. Alle bijeenkomsten duren maximaal een uur en zijn gratis toegankelijk. Houd rekening met een beperkt aantal plaatsen per locatie. Bij de grotere locaties kunt u zeker terecht, dit staat apart vermeld. U vindt hier de tijden en locaties.

De ruim 160 herdenkingen in het kader van Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet 2018 vinden plaats in Amstelveen, Amsterdam, Appingedam, Deventer, Gouda, Groningen, Hoorn, Leiden, Maastricht, Santpoort-Zuid, Sneek, Steenwijk, Utrecht, Vught/Den Bosch, Wageningen, Winsum, Winschoten, Winterswijk en Zaanstad.