Herdenkingsexpositie 2019

De Herdenkingsexpositie in de Grote Kerk op de Markt vindt plaats op 4 mei van 11.00 tot 18.00 en van 20.15 tot 21.30 uur.
Centraal bij Herdenkingsexpositie staat de geschiedenis van Wageningen en Wageningers in de Tweede Wereldoorlog.
Tijdens de expositie treden ook het All For One Choir uit Hull (Engeland) en het Cantatekoor Wageningen op en kunt u tentoonstellingen Life in Lost Gloves en Oorlog in mijn buurt bezoeken. Wie wil kan een glazen potje (met waxinelichtje) versieren om daarmee vanaf 20:30 uur aan te sluiten bij Kaarsjes op de dijk

Persoonlijke Wageningse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog
Wageninger Herman van Brussel was bijna vijf jaar toen de oorlog uitbrak. Zijn verhaal is toegevoegd aan de Herdenkingsexpositie in de Grote Kerk op de Markt. Dat is een verkorte versie van zijn herinneringen, die hij in kindertaal optekende in zijn boekje En dan komt de angst. Daarom is het ook bij uitstek geschikt voor kinderen.
Om 13.00 uur verrichten burgemeester Geert van Rumund en Herman van Brussel de officiële opening van de expositie.

Resolutie voor democratie, tolerantie en mensenrechten
Om 12.45 uur, vóór de officiële opening van de expositie, ondertekenen de burgemeesters van de partnersteden Wageningen, Mörfelden-Walldorf en Gödöllő een resolutie voor democratie, tolerantie en mensenrechten en tegen nationalisme, racisme en discriminatie. Zij slaan hiermee de handen ineen tegen toenemende nationalistische, anti-Europese en racistische tendensen. Met de ondertekening verplichten zij zich ertoe om activiteiten te ondersteunen die diversiteit, integratie en onderlinge tolerantie tussen culturen en religies nastreven.

 

Bij onze openbare evenementen worden foto’s en video-opnames gemaakt voor journalistieke doeleinden. Wanneer u deelneemt, bestaat de kans dat u wordt vastgelegd op foto en video.