Herdenkingsexpositie

De Herdenkingsexpositie vertelt Wageningse oorlogsverhalen. Wageningen lag twee keer in de vuurlinie en beide keren is de bevolking geëvacueerd. Tijdens de oorlog is Wageningen weer opgebouwd en na de oorlog moest dat opnieuw. De expositie toont foto’s, feiten en verhalen. Dit jaar is de expositie uitgebreid met verhalen over het bombardement van 17 september 1944 op de wijk Sahara. De banieren beschrijven wie dat bombardement uitvoerde, wat er misging en enkele persoonlijke verhalen. Over dit bombardement en over het belang van herdenken sprak Ton van Rhoon (RTV Rijnstreek) met voorzitter Bob Molier van de 4Meiwerkgroep en met burgemeester van Rumund.
Uitzending: 18.45 – 19.15 uur.

Nieuw dit jaar zijn de gevelbanieren die vanaf begin mei in de Hoogstraat hangen. Hierop toont de 4Meiwerkgroep verzetsmensen – verschilmakers – en een Joods oorlogsslachtoffer.

De 4Meiwerkgroep blijft zoeken naar relevante Wageningse verhalen en werkt daarbij nauw samen met Wageningen45, JEW, het gemeentearchief, Wageningen 1940-1945, de historische vereniging Oud-Wageningen, museum De Casteelse Poort, platform Militaire Historie Ede en met vele betrokken Wageningers.


RIJNSTREEK TV

De kabelkrant en tv-uitzendingen van Rijnstreek TV zijn te zien op onderstaande kanalen:

Herdenkingsexpositie

Ziggo:
Horizon / mediabox: kanaal 36
CI+: kanaal 330


KPN / Telfort / XS4ALL:

kanaal 1378 van KPN, Telfort, XS4ALL


T-Mobile thuis:
Kanaal 793