4- meiconcert Niki Jacobs vanuit Junushoff                     

Niki Jacobs, vooral bekend door haar vertolking van jiddische liederen, stond met haar band op het toneel van de Grote Zaal van Junushoff om speciaal voor 4 mei een prachtig concert te geven.

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens het Jiddisch weer te laten klinken in Nederland en vér daarbuiten.

Het concert vanuit Junushoff met onder anderen de Mauthausen Cyclus, is op video opgenomen en wordt op 4 mei op de lokale omroep RTV Rijnstreek uitgezonden als onderdeel van het herdenkingsprogramma.

In de jaren zestig zette Mikis Theodorakis teksten van Iakovos Kambanellis op muziek. De teksten waren afkomstig uit Kambanellis’ memoires aan zijn gevangenschap in het concentratiekamp Mauthausen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ontroerende en  klassiek geworden liederen  worden in Junushoff in het jiddisch gezongen door Niki Jacobs.