Kaarsjes op de dijk

Rivieren verbinden mensen. Dat is het achterliggende thema van het inmiddels traditionele fenomeen Kaarsjes op de dijk. Het LEEFfestival zorgt dan ‘s avonds op de Grebbedijk voor een prachtig schouwspel: een lang lint van kleine lichtjes dat de meandering van de rivier volgt. Vanaf 19.30 tot 23.30 kan langs de lichtjes gewandeld worden. De organisatie nodigt iedereen uit z’n eigen beschilderde jampotje mee te nemen om zijn/haar licht in de duisternis te brengen. De 4Meiwerkgroep sluit hier graag bij aan: u kunt aansluitend aan een bezoek aan de Herdenkingsexpositie in de Grote Kerk (na de Stille Tocht) een potje met een kaarsje meenemen en naar de dijk brengen.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM), artikel 1:

Kaarsjes op de Dijk

Alle mensen worden
vrij en gelijk
in waardigheid en rechten
geboren.
zij zijn begiftigd
met verstand
en geweten,
en behoren zich jegens elkander
in een geest van broederschap
te gedragen.

U kunt vanaf 19.30 tot 23.30 uur langs de lichtjes wandelen.

U kunt ook uw eigen licht in de duisternis brengen. Beschilder thuis een jampotje en neem dat met een waxinelichtje mee naar de dijk. Of neem na een bezoek aan de Herdenkingsexpositie (na de Stille Tocht), een kaarsje mee vanuit de Grote Kerk.

 

Bij onze openbare evenementen worden foto’s en video-opnames gemaakt voor journalistieke doeleinden. Wanneer u deelneemt, bestaat de kans dat u wordt vastgelegd op foto en video.