Open Joodse Huizen

Persoonlijke Wageningse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog
In verschillende Wageningse huizen vertellen betrokkenen – zoals getuigen, (oud-)bewoners en nazaten – op zondag 3 mei mei hun persoonlijke verhalen uit de oorlog, over vervolging, verzet en bevrijding in Wageningen. Het huis waar zij vertellen speelt een rol in het verhaal.
Het Joodse leven en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog staan centraal.

Tijd en plaats
Op openjoodsehuizen.nl vindt u het programma en de tijden. De bijeenkomsten duren maximaal een uur en zijn gratis toegankelijk. U bent welkom om te luisteren, indrukken te delen en samen te herdenken. Per locatie is plaats voor maximaal twintig bezoekers.https://www.openjoodsehuizen.nl/nl/page/4430/wageningen-nl-en

Organisatie
Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet in Wageningen wordt georganiseerd door de Stichting Joods Erfgoed Wageningen en de 4Meiwerkgroep, met ondersteuning van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.
Het is een programma van kleinschalige, particuliere herdenkingsbijeenkomsten, waarin herinneringen aan gebeurtenissen en mensen worden opgehaald. Directe getuigen, nazaten en kenners vertellen over wat zich in de huizen tijdens de oorlog heeft afgespeeld. 

 

 

Bij onze openbare evenementen worden foto’s en video-opnames gemaakt voor journalistieke doeleinden. Wanneer u deelneemt, bestaat de kans dat u wordt vastgelegd op foto en video. Bij evenementen binnenshuis kunnen wij plaatsen aanwijzen die niet op beeld komen. Benader hiervoor iemand vanuit de organisatie.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail